Världens bästa sportbilar

Att köra en sportbil är extremt roligt och underhållande och en dröm många har. Denna artikel kommer att handla om några av världens bästa sportbilar och det finns en hel del, både klassiska bilmärken inom sportbilar men också några uppstickare och fler lär det bli. Artikeln kommer att behandla en bra blandning av både gamla klassiska modeller men naturligtvis också nya.

Många bilar att välja mellan

Som tur är finns det ett väldigt brett utbud av olika sportbilar och alla har fördelar men också nackdelar, tyvärr är oftast priset väldigt högt när det kommer till sportbilar.

Första sportbilen som ofta brukar räknas som en av världens bästa sportbilar är Porsche 911. Sedan starten av modellen 1963 har Porsche 911 blivit en av världens mest sålda sportbilar och det är inte så konstigt. Genom åren har modellen naturligtvis förändrats men alla årsmodeller har varit väldigt vackra och naturligtvis snabba. Senaste årsmodellen släpptes 2019 men och går undre namnet Porsche 992 men är egentligen en Porsche 911. Med sina 380 hästkrafter och vackra linjer är bilen en favorit hos alla bilälskare. Audi R8 är en relativt ny modell från Audi, första modellen presenterades 2006 och har med åren förfinats något men är fortfarande i produktion, Audi R8 blev snabbt en favorit bland bilfantaster och man kan bara första varför. Men en väldigt snygg design och med en v8 som producerar hela 420 hästkrafter är det Audis snabbaste serietillverkade modell någonsin. En klar kandidat till världens bästa sportbil. Ford Mustang r en riktig klassiker som har varit med sedan 1964. Som en av dem absolut första muskelbilarna så är Mustang en given favorit bland bilälskare.

Många bilar att välja mellan
Många bilar att välja mellan

Bilen har naturligtvis förändrat enorm genom åren men har alltid haft ett rätt hårt utseende som visar på bilens aggressivitet och styrka. Senaste uppdateringen av modellen skedde 2010 och den skiljer sig något i design från dem tidigare. Men med en motor som producerar hela 412 hästkrafter så är det en av världens absolut bästa sportbilar. BMW tillverkar fantastiska bilar i alla olika klasser men när det kommer till sportbilar är BMW M5 en av dem stora klassikerna. M5:an kom ut första gången 1984 och har sedan dess gjort succé bland fantaster av sportbilar. Senaste årsmodellen kom ut 2011 och är fortfarande i produktion. M5 är en blandning av en sportbil men också lyxbil vilket märks tydligt på storleken och är en av få sportbilar med fyra dörrar. Men detta stoppar inte M5 från att vara en av dem snabbaste sportbilar, med en motor på 560 hästkrafter slår man många andra modeller. Att göra en losta över världens bästa sportbilar utan att ta med en av Ferraris många modeller är omöjligt. Ferrari F430 är förvisso en modell som längre inte produceras men har fått flera olika priser för att vara e av dem bästa sportbilarna någonsin. F430 är en favorit bland bilälskare och modellen presenterades för första gången 2004 och produktionen höll på fram till 2009. Med sin, som alltid vackra look och med en motor med 490 hästkrafter så är det inte konstigt varför modellen än idag är en väldigt populär sportbil.